Втора средба на наставниците-координатори на „ЗУ“

Во пријатна атмосфера во просториите на основното училиште „Климент Охридски“ во Прилеп, во саботата на 6-ти октомври 2018 година, се одржа вториот состанок на „ЗУ“ – Прилеп. На состанокот присуствуваа повеќето наставници – координатори од основните и средните училишта, каде единствена точка на дневниот ред беше давање на предлози за годишната програма за работа на …

Продолжи со читање Втора средба на наставниците-координатори на „ЗУ“

Advertisements

Избрани координатори на Заедницата за учење во секое училиште

  Списокот на избраните координатори по училишта можете да го симнете на линкот долу. Координатори по училишта 31.08  

Одржан првиот координативен состанок на Заедницата за учење

      Во просториите на основното училиште „Кочо Рацин“ во Прилеп на 31. 08. 2018 година се одржа првиот координативниот состанок на професорите по македонски јазик и литература од целата општина. На состанокот присуствуваа 27 професори по македонски јазик и литература. Откако учесниците се регистрираа, директорката на ООУ „Кочо Рацин“, г-ѓа Чадамова, го поздрави …

Продолжи со читање Одржан првиот координативен состанок на Заедницата за учење

За нас

ЗУ (Заедницата за учење) е иницијатива произлезена од професорите по македонски јазик. Таа е гласот на посветениот наставник, алатка која помага да бидеме подобри и ветер кој ќе ги истурка облаците на незнаењето. Заедницата ги сочинува сите професорки и професори по македонски јазик и литература кои сакаат да напредуваат и да бидат достојни поколенија на …

Продолжи со читање За нас